WERKWIJZE PERSOONLIJK PORTRET

KENNISMAKINGSGESPREK

Als je overweegt om mij in te huren, vind ik het belangrijk om elkaar eerst persoonlijk te ontmoeten tijdens een kennismakingsgesprek. We kunnen dit telefonisch doen of ik kan bij jou langskomen. Tijdens dit gesprek zullen we bespreken welk verhaal je graag wilt vertellen en wat daarvoor nodig is. Dit kunnen bijvoorbeeld (oude) foto’s of dagboeken zijn. Mocht je hierin specifieke wensen hebben, dan hoor ik die graag. Zo kunnen samen een gedegen plan van aanpak maken. Jouw tevredenheid staat voorop, dus laten we samenwerken om jouw visie tot leven te brengen. Ik sta klaar om je te helpen om jouw verhaal op een mooie manier op beeld vast te leggen.

 

PRE-PRODUCTIE

Samen hebben we besloten welke stappen we gaan nemen en hoe we dit gaan aanpakken. Tijdens deze voorbereidingsfase stel ik een offerte voor je op, waarin we afspraken maken over jouw definitieve wensen en de bijbehorende kosten. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles helder en transparant is, zodat we met vertrouwen verder kunnen gaan met het realiseren van jouw project.

 

PRODUCTIE

De dag dat ik langskom met alle apparatuur om jouw verhaal op film te zetten, kan intensief zijn. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat jij je ontspannen voelt en op je gemak bent, zodat we het beste resultaat kunnen behalen. Daarom zorg ik ervoor dat alles (belichting, geluid, camera) van tevoren is opgezet.

Op die manier kunnen we samenwerken in een prettige sfeer en ervoor zorgen dat jouw verhaal op de best mogelijke manier wordt vastgelegd.

 

POST-PRODUCTIE

Zodra alle opnames zijn gemaakt, is het tijd voor de montage. Dit is het moment waarop alle elementen samenkomen: de interviews, evt. de voice-over, de animaties, eventuele teksten en de muziek. Op basis van onze afspraken zal ik een eerste versie maken. Na het samen bekijken van deze eerste versie zullen we bespreken wat er nog verbeterd kan worden aan de video. Dit kan plaatsvinden via telefoon, e-mail of in persoon. Over het algemeen hanteer ik één correctieronde, maar ik zorg er uiteraard voor dat het project naar jouw tevredenheid wordt afgerond.

 

OPLEVERING

Voorafgaand hebben we besproken op welke manier je het eindproduct graag in je bezit wilt hebben. Het kan als bestand naar je verzonden worden en/of ik kan een USB-stick hiervoor gebruiken. De video kan ook op YouTube of een ander kanaal gezet worden. Ik zorg ervoor dat het eindresultaat op de door jou gewenste manier wordt geleverd, zodat je er gemakkelijk toegang toe hebt en het kunt delen zoals jij dat wilt.

 

AFHANDELING

Als alles klaar is, zullen we de laatste zaken afhandelen zoals afgesproken in de offerte. Ik zal je dan een factuur sturen met het verzoek om de betaling binnen 14 dagen te voldoen. Alle bestanden, inclusief de opnamen en het eindproduct, worden opgeslagen op mijn eigen harde schijf. Het is echter belangrijk om te vermelden dat ik geen back-up van deze bestanden bewaar, aangezien videomateriaal vaak te groot is. Mocht je echter graag een extra back-up van het materiaal willen hebben, dan kunnen we hier aparte afspraken over maken. 

 

Heb je zin om aan de slag te gaan? Kijk nog eens rond op de website of stuur me meteen een mail !